Kaupanvahvistuksessa kiinteistön luovutus (esimerkiksi kauppa tai lahja) vahvistetaan kaikkien luovutuskirjan allekirjoittajien läsnä ollessa. Ilman kaupanvahvistusta luovutus on mitätön, eikä ostaja voi saada lainhuutoa kiinteistöön. Vahvistuksen voi tehdä ainoastaan kaupanvahvistaja.

 

HUOM! Asunto-osakkeet ja vuokraoikeustontit eivät tarvitse kaupanvahvistusta!

Kaupanvahvistajaksi ei tulla pelkästä omasta halusta vaan Maanmittauslaitos nimittää vuosittain kaupanvahvistajia, joilla on oikeus kaupanvahvistajana toimia.

Minulle on kunnia, että olen tämän luottamuksen ansainnut ja olen Maanmittauslaitoksen määräämä kaupanvahvistaja.

Jos kaipaat kiinteistökaupoillesi tai muuhun luovutukseen rentoa, mutta asiantuntevaa kaupanvahvistajaa, niin valitse minut.

 

Laajan kiinteistökauppatuntemukseni johdosta osaan ja mielelläni autan myös yleisesti kiinteistökauppoihin liittyvissä asioissa, palvellen myös perikuntia kiinteistönvälittäjänä, ja konsultoiden esim. perukirjaa ja kiinteistön selvennyslainhuutoa koskevissa asioissa.

 

Esim. perinnönjakoa ja osituksia varten pystyn tekemään käyvän arvon hinta-arvion asunto-osakkeista sekä kiinteistöistä.

Vaativimmissa oikeudellisissa kysymyksissä suosittelen kääntymään yhteistyölakitoimisto Fennolawin Tuukka Haarasen tai Janne Kallioisen puoleen, joilla on laaja kokemus eri lainaloilta.

 

Olehan siis yhteydessä!

Kaupanvahvistajan tehtävät ja palkkio

Laki kaupanvahvistajista määrittelee kaupanvahvistajan tehtävät:

  • Kiinteistön luovutuksessa kaupanvahvistaja tarkistaa osapuolten henkilöllisyydet.

  • Kaupanvahvistaja varmistaa, että kaikki luovutuksen osapuolet ovat läsnä ja allekirjoittavat luovutusasiakirjat, jonka jälkeen kaupanvahvistaja todistuksellaan sinetöi luovutuksen.

  • Kaupanvahvistaja myös tarkistaa ja vahvistaa kauppakirjat, esisopimuksen ja muut luovutuskirjat, joiden on täytettävä Maakaaren 2 luvun 1 §:ssä säädetyllä tavalla kiinteistön luovutuksen muotosäännöt.

  • Kaupanvahvistaja neuvoo, kuinka lainhuutoa haetaan. Lisää tietoa lainhuudosta löydät Maanmittauslaitoksen sivuilta. Kaupanvahvistaja myös kertoo, kuinka osapuolten henkilötietoja käsitellään viranomaisten rekistereissä.

  • Kaupanvahvistaja ilmoittaa välittömästi luovutuksen tiedot Maanmittauslaitokselle ja kiinteistön sijaintikunnalle.

  • Kaupanvahvistajan palkkio on Maa- ja metsätalousministeriön asetuksen mukaisesti 120€. Yleinen käytäntö on, että tämän maksavat puoliksi ostaja ja omistaja. Lisäksi kaupanvahvistaja perii matkakustannukset, mikäli kaupanvahvistus tapahtuu toimipaikan ulkopuolella.

Koska siis kaupanvahvistajan palkkiosta on säädetty em. asetuksella, voin taata, että kilpailutusta ei tarvita: tarjoan sinulle koko maan edullisimman hinnan. Samalla minulla on kunnianosoituksena osaamisestani ja asiantuntemuksestani maan kalleimmat hinnat. Luksusta edullisesti!

Mikäli kiinteistön luovutusta seuraava askel on uusi asunto, niin ota suoraan yhteyttä ja jutellaan, kuinka voisin auttaa sinua löytämään etsimäsi, ehkäpä vaikka ostotoimeksiannolla.

Tarvittaessa teen valmiiksi myös kauppa- ja muut asiakirjat, ja kauttani saat kiinteistökaupassa tarvittavat kiinteistörekisteripaperit (kiinteistörekisteriote, lainhuuto- ja rasitustodistus, kiinteistörekisterikartta) edulliseen 169 € yhteishintaan kaupanvahvistuksen kanssa.

Kaupanvahvistus & kauppakirjojen teko & kiinteistörekisteriasiakirjapaketti yht. alk. 439€

Mikäli kaupanvahvistus tapahtuu kauempana Jyväskylästä, peritään tällöin matkakustannuksina 0,42€/km (os. Puistokatu 11, Jyväskylä mitattuna).

Kaupanvahvistajamääräys 

Kaupanvahvistaja:  Hildén, Mikko 

c/o: Edustustalo Mikko Hilden LKV 

Lähiosoite: Puistokatu 11 

Postitoimipaikka: Jyväskylä 

Puhelin: 045 861 4477 

Sähköposti: mikko@lkvhilden.fi 

Tunnus: 402000/806 

Määräyksen alkaminen: 22.12.2017 

Määräyksen päättyminen: 26.8.2047 

Maanmittauslaitoksen määräämä

 

KIINTEISTÖNVÄLITYS & KAUPANVAHVISTUS

​  Puhelin: 045 861 4477

Sähköposti: mikko@lkvhilden.fi

Osoite: Puistokatu 11, 40100 Jyväskylä

Mikko Hilden LKV:n tietosuoja-asetus

Käytämme evästeitä. Lue lisää.